Kowa

Kowalsky

ének

A zenekar frontembere 2003-ban alapította a Kowalsky meg a Vegát, Jávorszky Bélával együtt. Az első nagylemez Pimasz Grimasz címmel jelent meg 2003-ban – ami eredetileg egyszeri lemeznek készült. Kowa számára fontos, hogy könnyed formában közvetítse a nagyvilág számára, a dalok mondanivalóját.

Jimmy

Szórád Csaba - Jimmy

basszusgitár

2005-ben csatlakozott a zenekarhoz, ám előtte 1999-ben az előző zenekarával, az Árnyakkal járta az országot Kowalsky akkori bandájának, a Black-Out előzenekaraként. Jimmy zenei karrierjét szülővárosában, Jászberényben kezdte egy zeneiskolában, ahol először fúvóshangszeren tanult. A helyzeten sokat segített, hogy édesapja A-kategóriás basszusgitáros volt, így nem is volt kérdés, hogy Jimmy is a gitárok iránt fog érdeklődni.

Vajda Péter - Sóder

dobok

A Vega dobosa, Sóder 2008-ban csatlakozott a zenekarhoz. Soci ekkor már tapasztalt zenésznek tudhatta magát, hiszen korábban játszott a Kerozin nevű formációban. Sóder már gyerekkorában közel került a zenéhez, miután édesapja profi zongorista. Hatévesen próbálta ki a dobolást, amit egyből megszeretett. Zenei tanulmányait Debrecenben, a Rocksuliban folytatta, később pedig tanárként is dolgozott az iskolában. A Vegába Jimmy hívására került be, s néhány hónap próbálást követően 2008 januárjában már ő állt színpadra a csapattal.

More

Vidák Robi

gitár

A banda legbohémebb tagja 2011 tavaszán csatlakozott Kowáékhoz akusztikus gitárosként. Robi különleges flamencostílusa üdítően hatott a zenekar hangzásvilágára. Érdekesség, hogy a zenészcsaládból származó Robi először hegedülni tanult, a gitárral csak később ismerkedett meg. A flamencostílust Spanyolországban, teljesen egyedül sajátította el. Magyarországra visszatérve először bárokban, majd színházakban játszott – a gitárkíséretek mellett pedig színdarabokhoz írt zenéket.

Tobak Dani

Tobak Dani

gitár

Dani, a zenekar legfiatalabb tagja 2016-ban került be a zenekarba. Előtte is kapcsolatban állt a srácokkal, mivel egy évig dolgozott gitár technikusként a zenekarnál, a taggá válás előtt. Kis kora óta jelen van életében a zene, édesapja hatására kezdett gitározni, majd hat évig klasszikus zenét tanult szülővárosában, Tapolcán. Majd 18 évesen, mikor felkerült Budapestre, az akkor nyíló Budapesti Rocksuli diákjaként folytatta a zenetanulást.